Matbloggstoppen

måndag 14 mars 2011

Chiliconcarne

Fredag och Lars är och firar av en arbetskamrat. Jag och barnen ska äta min chili som är en av barnens favoriter. Står här med ett glas rött vin som inhandlats idag och lagar chilin samtidigt som jag skriver här. De sköter sig själv just nu.

500gr ekologisk nötfärs
1 stor vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning ekologiska om ni hittar, vet att det är svårt
1 burk krossade tomater, Saltåkvarns eller Kungmarkattas
1 burk vitabönor i tomatsås, Heinz har ekologiska
1 burk Kidnybönor, Saltåkvarns
ca ½ dl Heinz chilisås
ev lite Ketchup
salt efter smak
chili flakes ca 2kryddmått
vanlig chilikrydda ca 2kryddmått

Fräs köttfärsen i en järngryta tillsammans med vitlöken. Tillsätt buljongen, krossade tomaterna och låt allt puttra 5-8min. Häll därefter i vitabönorna tillsammans med chilisåsen och ev. lite ketchup. Krydda av allt med kryddorna och salt. Häll till sist i Kidneybönorna låt allt bli varmt men inte koka, för då kokar bönorna sönder.
Servera tillsammans med ett gott hembakat ljust bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar