Matbloggstoppen

tisdag 30 augusti 2011

Fiskpiccat med örtsås

Klassisk rätt som jag här har bytt ut köttet mot fisk, jag har dessutom utelämnat tomatsåsen mot en kall örtsås.

4 personer

400 gr sejfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl riven ost med smak
smör/olja att steka i
salt och peppar

Häll upp mjölet på en tallrik och krydda det med salt och peppar, vispa upp äggen med 2 msk kallt vatten  i en djup tallrik och blanda i den rivna osten. Skär sen fisken i bitar (jag hade fryst sejfilé och skar den som fiskpinnar), vänd sen fisken först i mjölet så att det täcker ordentligt, vänd sen i äggblandningen och låt det dra en lite stund stek sen i smör tills fiskarna är gyllenbruna och genomstekta (tips bryn i stekpannan kör sen fisken klar i ugnen på 140 grader) servera med kall örtsås och ris (prova det ekologiska fullkornsris från Saltå men ta lite mindre vatten än receptet anger)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar