Matbloggstoppen

söndag 28 augusti 2011

Västerbotten Paj

Så här i skaldjurstider är kungen av alla pajer till skaldjur just Västerbotten paj. Extra god när man gör sin egen. Du avgör själv om du vill servera den varm eller kall.
Pajdeg:
250gram vetemjöl
125gr smör

3/4 dl iskallt vatten
1krm ättika

Smöret finfördelas i vetemjölet, därefter blandas vatten tillsammans med ättika och blanda ihop allt till en deg. Låt degen vila ett tag i kylen, går även bra att frysa om man vill göra en paj ett par dagar senare.
Fyllning:
6 ägg
6 dl mjölk
250gram riven Västerbotten ost
salt och peppar

Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar. Häll över ägg och mjölk blandningen. Ställ in i ugnen på 180 grader ca 30min. Strö över lite ost sista 10minuterna. Kontroller att pajen är fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar