Matbloggstoppen

tisdag 13 september 2011

Ugnsstekt torsk under yoghurttäcke

Snabba fisken, den tar lika lång tid att laga som det tar för potatisen att koka.

4 personer

500 gr torsk, just idag blev det msc märk torskrygg från frysdisken
3 dl medelhavsyoghurt
2 msk vetemjöl
1 dl hackad persilja och gräslök blandat
riven pepparrot (efter tycke och smak samt beroende på hur stark den är)
1 stor citronklyfta
salt och peppar

Lägg upp torsken i en ugnsfast form, salta och pressa över citronen. Blanda yoghurten med vetemjölet, ta lite i taget så att det inte blir klumpar, blanda i örter, pepparot och smaka av med salt och peppar.
Häll av eventuell vätska som bildats i den ugnsfasta formen och bre över yoghurtblandningen ( jag strödde  
lite fryst broccoli runt) och ställ in i ugnen på 160 grader. Efter ca 10 minuter höj värmen till 200 och sätt på grill så att det hela får lite färg. Servera med kokt potatis och njut av god måndagsmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar