Matbloggstoppen

måndag 3 oktober 2011

Långkokt högrev

Detta är en rätt som tar lite tid att göra men planerar du ordentligt så blir det lätt att göra, nyttja tiden som du annars sitter vid Tvn. så kommer det att gå som en dans.

4 personer

1,2 kg högrev
3 morötter
3 rödlökar
1 palsternacka
2 klyftor vitlök
1 liter vatten
2 msk. tomatpuré
3 dl vispgrädde
smör till stekning
salt och peppar

Dag 1. Bryn högreven lite smör salta och peppra (jag gör allt i en järngryta), ta ur den och bryn sen grönsakerna som du skalat och delat i grova bitar, lägg sen i högreven ovanpå. Häll på vattnet och blanda i tomatpurén ( om du har rödvin så byt gärna ut 2 dl vatten mot rödvin). Låt det koka under lock tills det är riktigt mört ca. 2 timmar, stick i en stekgaffel om köttet lätt glider av så är det klart. Ta ur köttet och koka ihop buljongen tills hälften återstår.
Dag 2. Häll då i grädden och låt det koka i 15 minuter red av med maizena och vatten, smaka av med salt och peppar. Det är gott att tillsätta något sött i såsen för att få en bra brytning, använd gelé  eller messmör. Skiva köttet låt det bli varmt i såsen servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar